Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Tabulky
Přečtěte si - zpravodajství Sport v regionu




[CNW:Counter]
Výsledky z e soutěžních utkání (DIVIZE,OBLAST.PŘ.,1.A,1.B tř.) z 15.-16.9. 2001

  

DIVIZE
------
Klatovy         - Vejprnice      0 : 0
Úspěšný nováček se v Klatovech představil v silné sestavě ve které nechyběli exligoví fotbalisté Studeník, Šámal a Košťál, v celku domácích se poprvé představila nová hráčskou akvizici útočníka Šindeláře.
Úvod zápasu  byl ze strany obou soupeřů poněkud zakřiknutý. První kdo se dostal do vážnější šance byli hosté, ale Šiml nabídnutou příležitost skórovat neproměnil. Možnost skórovat měl také domácí Vítovec, ale v koncovce mu chybělo dostatek klidu, stejně jako jeho spoluhráči Šindelářovi. Závěr první části zápasu se dohrával pod taktovkou hostů kteří působili fotbalovějším dojmem. V e druhé půli  oba týmy hrály na jistotu a tak se 380 diváků branek nedočkalo. Dělba bodů je spravedlivá.
Sestava : Rybár – Dolejš, Hrubec (78.Hebnár), Varga, Bušta, Kocúr(60.Krška), Šlechta, Běloušek, Brejcha, Šindelář (60.Zwiefelhofer) a Vítovec
ŽK:2 : 4

Kaplice         - Chlumčany    4 : 1
Písek           - Motorlet     1 : 3
Strakonice      - Tachov       2 : 1
Třeboň          - Rokycany     1 : 1
Tábor           - Sezim. Ústí  0 : 3
Příbram B       - Milevsko     nehráno pro nezpůsobilý terén
Přeštice        - US Praha     2 : 4 ( 0 : 2)




OBLASTNÍ PŘEBOR
---------------
Doubravka       - SUŠICE       2 : 0

Hosté proti lídru tabulky nastoupili v této sestavě : Kindelman – Marek, Slivoň, Pendl, Ritter- Brabec P., Hrach(70.Kodýdek P.), M.Brabec,Hubáček – Švec, Staněk. Trenér Jaroslav Staněk.
V 16. měl velkou příležitost Švec otevřít skóre, ale ze sedmi metrů minul míč, ve 22. střelu Hubáčka domácí gólman Míčka  jen s vypětím všech sil vyrazil na roh, ve 33. M.Brabec šel sám na branku domácích, ale přestřelil – to byly nejdůležitější minuty I.poločasu  ve kterém hosté domácí zaskočili kvalitním výkonem, ale chybělo jim potřebné sportovní štěstí.  V e 42. dali domácí vedoucí branku. Druhý poločas již byl vyrovnaný, ale příležitosti hosté k vyrovnání opět promarnili. V 76. po té když byl již brankář Míčka překonán vykopával míč z brankové čáry domácí Boček a hned z protiútoku byl faulován v PÚ hostů hráče domácích a Senco z pokutového kopu upravilo na konečných 2 : 0. V 85. ještě nebezpečně vystřelil střídající P.Kodýdek, ale míč pouze orazítkoval tyč domácí branky.
 
NYRSKO          - CHANOVICE    2 : 1 ( 1 : 0 )
Branky domácí: 16' 1:0 Rubáš, 55' 2:0 Presl L.
Branky hosté: 84' 2:1 Racek
Žluté karty: 1:3
Rozhodčí: Hodač - Hric, Bureš.
Sestava domácí: Loskot - Hvězda st.(71'Soušek St.) ,Polák, Malý, Valenta - Kolařík, Šteiner, Presl K.(78' Soušek Ros.), Kájínek(89' Hvězda ml.) - Presl L., Rubáš.
Sestava hosté: Skuhravý(46'Schindler) - Šedivý, Štrunc, Gajdůšek, Cibulka, Hnídek, Racek, Voříšek(Svoboda), Kučera, Lukeš, Hanko(57' Pícka)

V zápase, kdy domácí už vlastně měli doslova povinnost bodovat začali hned od začátku aktivněji. Hra se však odehrávala většinou mezi oběma šestnáctkami, a tak vlastně hned po první vážnější akci domácí padla branka. Po faulu a následovně provedeném přímém kopu naběhl do šestnáctky Rubáš, který nahradil v tomto utkání zraněného Kadlece, a hlavou překonal hostujícího brankáře poprvé. I po této brance se hra povětšinu odehrávala ve středu hřiště a šancí na obou stranách moc nebylo. Domácí ve stínu utkání s Přimdou se dopředu moc netlačili a hosté také nebyli schopni něco kloudného vymyslet. Do druhého poločasu nastoupili domácí velkým náporem. Během prvních pěti minut mohlo být o zápase rozhodnuto, neboť ve sto procentních šancí v tváři tvář hostujícímu brankáři se postupně ocitli Presl K., Rubáš a Šteiner, ale ani jednomu se nepodařilo gólmana překonat. Domácí se podruhé radovali v 55 minutě kdy nebojácně prošel do vápna Presl L. a prostřelil gólmana na 2:0 pro Nýrsko. Po této brance se paradoxně probudili hosté, a v této fázi byli oni lepším týmem na hrací ploše. Domácí se až příliš stáhli do defenzívy a tím vlastně zcela přenechali střed hřiště soupeři. Chanovíčtí hráči si v této fázi vytvořili i několik dobrých příležitostí, ale ani oni je nedokázali proměnit. A tak se hosté dočkali až v 84 minutě, kdy se ve vápně přes tři domácí uvolnil hráč Racek a křížnou střelou přes celou branku překonal Loskota v domácí brance. Posledních 6 minut utkání bylo pro domácí doslova peklo. Hosté vrhli do vyrovnání všechny své síly. Obrana domácích se však již nepustila k  vážnější situaci a tak nejtěsnější výsledek ubránila.
Domácí si svou pasivitou po druhé brance zbytečně zkomplikovali na hřišti život, a tak museli za svoje vítězství bojovat až do samého závěru utkání.

Malesice        - Nepomuk         4 : 2 (3 : 1)
Branky domácích - 2x Pytlík, 1x Lieser a Řežáb.
V zápase velmi dobré úrovně na mokrém terénu šli domácí fotbalisté hned po úvodu do vedení. Nepomuk se nenechal zatlačit, naopak snažil se ihned kontrovat a podařilo se mu vyrovnat hru i skóre. Domácí fotbalisté zvýšili důraz a po pěkných akcích dali dvě další branky, tu druhou těsně před poločasem.
Ve druhém poločase hráči Nepomuka zatlačili domácí před jejich branku, zatlačili Malesické před jejich branku a snížili na rozdíl jednoho gólu a měli i další šance. Domácí tlak přežili a na druhé straně po krásné akci, úniku Liesera po křídle a zpětném centru prostřelil Řežáb ve vápně dva obránce i brankáře hostů, címž zvýšil na konečných 4:2 a zápas tím prakticky rozhodl.
Tento duel řídil s přehledem rozhodčí Pastyřík s asistenty Mudrou a Schneiderem. Utkání bylo zásluhou obou družstev  hráno slušně a ohleduplně.

Přimda          - Toužim          4 : 0
Union Cheb      - K.Vary B        2 : 0
1.FC Plzeň      - Poběžovice      2 : 0
Staňkov         - Blovice         0 : 2 (0 : 1)
Bolevec         - Domažlice       1 : 1
 


1.A TŘÍDA-SKUPINA B
-------------------
Zruč            - Luby          0 : 1 (0 : 0)
Branku dal Hradecký
ČK:1 : 1(Sýkora) 120 diváků
První půle vyšla lepší hostům, ale ani Javorský a ani Hradecký domácího gólmana nepřekonali. Místo dosažení branky přišli hosté o vyloučeného Sýkoru za 2 ŽK(byl v podmínce na 3 zápasy) . Po změně stran se hra vyrovnala a záhy musel do kabin také jeden z domácích hráčů rovněž pro 2 ŽK. V 80. minutě měli domácí velkou šanci se dostat do vedení, ale střela z pokutového kopu pouze orazítkovala tyč branky hostů.Nedáš-dostaneš se opět potvrdilo a hosté si brankou Hradeckého z 90. minuty odváží cenné tři body. Nováčka ze Zruče pronásleduje smůla a ta se ho neminula  ani v tomto duelu, když dělba bodů by byla spravedlivější pro oba kolektivy.
Trenér Bečka : „ Ani v tomto zápase jsme ještě nezahráli podle mých představ, ale body do tabulky se počítají a to je v této chvíli důležitější, než fotbalová krása bez bodového efektu !“
 
SK ZČE Plzeň    - Švihov        3 : 1 ( 3 : 1)
Hosté tentokráte v Plzni nepodali takový výkon jako na jaře, kdy zde domácím vzali bod. Zápas sice začali dobře a v 6. se ujali vedení gólem Květoně, ale domácí ještě stačili skóre otočit ve svůj prospěch . Po vyrovnávající brance v 25. padly góly v závěru poločasu ve 42. 2 :1, a 45. 3:1. Hosty ještě zachránil od vyšší porážky výborným výkonem jejich brankář Valenta. Ve druhé části zápasu musel střídat Hajšman, kterému se obnovilo zranění a to byla více než citelná ztráta. V závěru v 87. nastřelil Havlíček břevno a to byl také jeden z mála světlých okamžiků družstva hostů v tomto zápase.
 
Strážov         - Horní Bříza   1 : 0 (0 : 0)
Diváci mohli hned od počátku zápasu dvou soupeřů z horní poloviny tabulky vidět velice rychlé a na šance bohaté utkání,kterému na fotbalové kráse neubral ani velmi podmáčený terén. Hosté od počátku nasadili vysoké tempo hry a během prvních deseti minut si dokázali vytvořit mírný tlak, který byl korunován největší šancí hostů, ale skvěle zasáhl domácí golman Marek. Poté domácí zcela vyrovnali hru, přizpůsobili se vysokému hernímu tempu a začali si vytvářet šance, nicméně exdivizní brankář Kalina chránil svoji branku více než spolehlivě. Až ve 22.minutě se po střele Petra Presla z 25 metrů dostal k míči Broňa Mayer, který překvapil domácího obránce chytrou kličkou a následně obhozením padajícího brankáře Kaliny poslal domácí do vedení. Obraz hry se nezměnil ani po přestávce, kdy hostující trenér Mysliveček naordinoval hráčům zvýšené napadání soupeře už na jeho půlce a zvýšenou agresivitu v osobních soubojích,ale byli opět domácí, kteří po prvních 10 minut druhé půle drželi míč na svých kopačkách. Pak ale nastoupil tlak soupeře snažícího se o vyrovnání, ale branku domácího bránkáře ohrožovali pouze pokusy z uctivé vzdálenosti. Snažení hostů však utlumilo vyloučení obránce Horní Břízy P.Janky po druhé žluté kartě. Několikrát zahrozili i stražovští útočníci, ale i jejich snažení vyšlo naprázdno.Hostující tým zvyšoval svůj tlak, čím více se blížil konec zápasu, ale na snahy  o vyrovnání museli rezignovat po vyloučení druhého hostujícího hráče Vrly za oplácení, takže v nastavených pěti minutách hry vrhli veškeré síly do rohů a standarních situací, ale Strážov si své druhé vítězství již nenechal vzít,kdy v samotném závěru mohl Broňa Mayer potvrdit vedení Stražova po chybě brankáře Kaliny,ale prázdnou branku netrefil. O velice tvrdé hře svědčí i fakt, že rozhodčí v tomto utkání musel ukázat celkem osm žlutých a dvě červené karty.
Trenér domácích Ladislav Langmajer řekl po zápase:"Bylo to
utkání na těžkém terénu a se silným soupeřem,kterému stejně jako nám
nevyhovoval podmáčený terén,konec zápasu byl vlivem neproměněné šance a tlaku hostů velmi nervozní, ale chtěl bych poděkovat každému hráči za bojovnost a přístup k zápasu, zisk bodů je důležitá věc, ale teď se již musíme připravovat na dalšího těžkého soupeře, kterým nebude nikdo silnější než Úněšov!"
 
       Sestava domácích: Marek- Helm, Valdman, Soukup, P.Presl-
Strnad, R.Smolík, Mayer, Petrželka (78. Žák, tentýž pro zranění 92.
O. Vítovec ) - Š.Presl (67. Kreibich), Zahrádka

St. Plzenec     - Úněšov          1 : 1 (0 : 1)
Branky : Kasl –Eger , 120 diváků, rozhodčí Jícha
Ve vyrovnaném zápase byli hosté v úvodu lepší a ujali se vedení brankou, kterou dal  Eger. Postupem času domácí hru vyrovnali a ve druhé půli měli více ze hry . O zaslouženou remízu se postaral autor vyrovnávací branky  Kasl.

Hrádek          - Stod            0 : 4

Tlučná          - Kaznějov        6 : 4 (3 : 2)
Branky : Nocar  3, Mudra 2,Liška  - Štál 2,Fait,Uher

Křimice         - Chlumčany B     1 : 1 (1 : 1)
Branky : Rada J. - Procházka

Rapid Plzeň     - Klenčí          3 : 2 (2 : 1)
Branky : Kříž 2, M.Dlouhý(PK) – Smazal, Kuželka

Plzeň-Letná     - Mladotice       0 : 1
--------------------------------------------------------------
       Tabulka       1.A třída-skupina B          8.kolo  ===================================================================
  1 Stod              8     6     1     1    22:  7    19   (   7)
  2 Chlumčany B       8     6     1     1    19:  5    19   (   7)
  3 Rapid Plzeň       8     6     1     1    19:  9    19   (   4)
  4 Úněšov            8     5     3     0    22:  9    18   (   6)
  5 Horní Bříza       8     5     1     2    17: 12    16   (   7)
  6 Mladotice         8     4     3     1    16: 10    15   (   3)
  7 Strážov           8     3     4     1    14: 13    13   (   1)
  8 St. Plzenec       8     3     2     3    16: 15    11   (  -4)
  9 Křimice           8     2     4     2    19: 15    10   (  -2)
 10 SK ZČE Plzeň      8     3     1     4    15: 14    10   (  -2)
 11 Luby              8     3     1     4    11: 19    10   (  -2)
 12 Tlučná            8     2     1     5    17: 23     7   (  -5)
 13 Kaznějov          8     2     1     5    13: 20     7   (  -2)
 14 Plzeň-Letná       8     2     1     5    10: 19     7   (  -8)
 15 Švihov            8     2     1     5    12: 25     7   (  -2)
 16 Hrádek            8     1     2     5    10: 23     5   (  -7)
 17 Klenčí            8     0     3     5    11: 18     3   (  -9)
 18 Zruč              8     0     3     5     4: 11     3   (  -9)





1.B TŘÍDA - SKUPINA C
---------------------
 
Lužany          - HRADEŠICE     4 : 1 ( O : 1)
Branku za hosty dal K. Pivnička.
ŽK: 3 : 3
Hosté začali výborně a od úvodních minut si vytvořili převahu, kterou dokázali proměnit v 25. ve  vedoucí gól  K.Pivničkou. Když další příležitosti z jejich strany zústaly nevyužity, skončil poločas lichotivým výsledkem pro domácí tým. Ten se na začátku druhé části  vzchopil a v e 48. vyrovnal a v 52. dal vedoucí branku po situaci, která zaváněla ofsajdem. Hosté začali dělat hrubé chyby v obraně a ty soupeř dokázal proměnit ve vysoké vítězství. Vedoucí mužstva Hradešic si jen povzdechl : „ Byl to smolný zápas  se soupeřem , který byl určitě k poražení. Škoda, už jsme hráli s daleko lepšími soupeři a dokázali jsme dotáhnout tyto zápasy do vítězného konce !“


Merklín         - MOCHTÍN       1 : 0(1 : 0)
Branku dal Liška
ČK: 0 : 1 (Troch)
Mochtínu se ani tentokrát nepodařilo v Merklíně zabodovat a nakonec přišel ještě o vyloučeného Trocha.O výsledku rozhodl domácí Liška gólem z první části zápasu.  Snaha hostů o vyrovnání skončila bez brankového efektu.

ŽELEZNÁ RUDA    - DLOUHÁ VES     1 : 5 (0 : 0)
Branky : Švec – Rendl 2, D.Rovňan, Čech a Čavoj.
Hrálo se na těžkém terénu v první půli za převahy domácích, kteří  se ale celý podzim trápí s koncovkou a stejně tomu bylo i v tomto okresním derby. Hned v první minutě druhého poločasu měl možnost v pořadí již čtvrtou gólovku zúžitkovat ve vedoucí branku M.Loos (před tím Švec, jednou tento hráč a jednou Kubový byli neúspěšní) ale opět neproměnil. Naopak lekci v proměňování jim tentokráte dal soupeř, když v rychlých brejků v 55. Čechem a v 60. Čavojem šel do vedení. V 70. proměnil pokutový kop D.Rovňan a zvýšil na 0:3. Hřebík do rakve domácích v tomto zápase dal dvěma góly v 77. a 87. Rendl. Čestný úspěch domácích zaznamenal za stavu 0:4 Švec.
Utkání řídil výborný rozhodčí Duchek, ŽK 1:2.

JANOVICE        - KLATOVY B     0  : 1 (0 : 1)
Branku dal Urban
Sestava hostů : Herman – Kováč, Strýček, Partingl, Lukeš P. – Podraský, Urban, Ježek(60.Křivánek), Sojka – Břečka(75.75.Bauer), Lukeš M.
První  vážnější akci tohoto zápasu zlikvidoval v 9. brankář hostů Herman, který z brankové čáry odvrátil  míč do bezpečí. V 15. hostující Ježek šel sám na brankáře Dukly, ale ten se vyznamenal a jeho střelu vyrazil. Ve 20. dal Urban vedoucí a jak se ukázalo jediný gól zápasu. Hosté měli i štěstí, když rozhodčí zřejmě neviděl zahrání rukou jejich hráče Kováče ve vlastním pokutovém území, ale PK to zavánělo také ve druhém poločase před brankou vojáků tentokráte zůstala píšťalka HR němá v neprospěch hostů. Šanci ke zvýšení měl opět Urban, ale míč který chtěl umístnit do prázdné branky na malém vápně minul ! V nervózním závěru hosté již drželi výsledek za každou cenu. Domácí hrozili ze standardních situací, ale brankář Herman byl vždy na místě a finičující vojáci nic nevytěžili ani ze závarů před brankou Klatov. Proto zůstal stav zápasu k radosti nováčka nezměněn.Velmi dobrý výkon podal v týmu vojáků exklatovák Kopecký.
Čekání na první domácí vítězství se tak u vojáků odkládá minimálně do příštího zápasu na hřišti v Plánici . Škoda ztráty bodů ze třech remíz na tomto hřišti !

HORAŽĎOVICE     - Žinkovy       1 :  1 (0 : 1)
Branka za Horažďovice - Šimanovský Patrik
Festival neproměněných šancí domácích, zvláště ve druhé půli, kdy jejich převaha byla místy drtivá .
Hosté se ujali vedení dobře mířenou střelou po zemi k tyči. Domácí  ve druhé půli zatlačili hosty do hluboké defensivy , ale podařilo se jim pouze vyrovnat, když ani takové čance jaké měl Chod, který šel dvakrát sám na brankáře, další neproměnil ani Kopáček, Peterka mířil vedle a hlavička P.Šimanovského skončila na tyči. Po vyrovnání měl ještě tutovku na noze Turek, ale nedokázal jí proměnit ve vítězný gól.
Hosty podržel vynikajícím výkonem brankář, který zneškodnil množství vyložených šancí.
 Snaze domácích o získání prvního vítězství  nepomohlo ani na 300  přítomných diváků.


Holýšov         - MĚČÍN         4 :  0
Branky : Manovec 2, Stoklasa a Štöckl
ŽK:3:5   ČK: 0:1, rozhodčí Kohout.
Jediný světlý okamžik pro domácí v první půli byla 16.minuta ve které využil domácí Stoklasa nedorozumění v obraně hostů a dal vedoucí úspěch lídra tabulky. Zbytek poločasu se hrál za převahy hostů. Vyložené šance postupně spálili Kroupa , Kodýtek a Tykal. Ve druhé části zápasu  až do 68. minuty pokračovala drtivá převaha hostů, ale domácí z ojedinělého a rychlého protiútoku  si vynutili trestný kop, který Manovec poslal přes zeď do sítě Měčína a zvýšil  2:0. Hosté značně znervózněli a závěr zápasu nervově neunesli a důsledkem toho bylo vyloučení Z.Krotkého za druhou ŽK.  V 71. z brejku z poloviny hřiště opět Manovec zvýšil na 3:0 a ze stejné akce dal Stöckl na 4:0.

Losiná           - Dobřany      1 : 0 ( 1 : 0 )
Branku dal Jambor

Černice         - Přeštice B    1 : 0 ( 0 : 0 )
 -------------------------------------------------------------------
      Tabulka     1.B třída - skupina C           6.kolo
 ===================================================================
  1 Holýšov           6     5     1     0    23:  6    16   (   7)
  2 KLATOVY B         5     4     1     0    10:  5    13   (   7)
  3 Žinkovy           6     3     3     0    16:  5    12   (   6)
  4 Černice           6     3     2     1    12: 10    11   (   2)
  5 Přeštice B        6     3     0     3    10:  9     9   (   3)
  6 HRADEŠICE         6     2     3     1    11: 10     9   (   0)
  7 MĚČÍN             6     2     3     1     9:  9     9   (   0)
  8 MOCHTÍN           6     3     0     3     8: 12     9   (   0)
  9 DLOUHÁ VES        6     2     2     2    12: 12     8   (  -1)
 10 Lužany            6     2     1     3    11: 13     7   (  -2)
 11 Merklín           6     1     3     2     8: 11     6   (  -3)
 12 Losiná            6     1     3     2     5:  8     6   (  -3)
 13 JANOVICE          6     1     2     3     9: 13     5   (  -7)
 14 HORAŽĎOVICE       6     0     2     4     8: 12     2   (  -7)
 15 Dobřany           6     0     2     4     4: 12     2   (  -4)
 16 ŽELEZNÁ RUDA      5     0     2     3     5: 14     2   ( -13)
 








Zpět - návrat na předchozí stránku